Echt een heerlijk dessert voor na je bbq! Alleen even niet vergeten de hangop op te hangen een dag van te voren. Hierna is het super simpel en lekker!
Boodschappenlijstje:
Hangop:
1 liter volle yoghurt
300 ml slagroom
150 gr suiker
50 ml gembersiroop
Ananas:
1 ananas
1 sereh stengel
50 ml limoncello
100 ml Malibu
2 limoenen
Witte chocolade reep
Volg de stappen:
Dag van tevoren:
1. Neem een schone theedoek en spoel deze goed uit met water zodat evt. overgebleven zeepresten verdwijnen.
2. Spreid in een diepe kom de theedoek uit en giet hierin de yoghurt.
3. Knoop nu de uiteinde's bij elkaar, zodat er een zak ontstaat.
4. Hang dit in de koelkast op en zet hieronder de kom, dit zal een volle nacht moeten uitlekken. Door de zwaartekracht druipt het vocht uit de yoghurt waardoor een droge massa ontstaat.
5. Snijd van de ananas de boven- en onderkant af, maar laat hierbij de overige schil zitten.
6. Kook in een pan de Malibu, de serehstengel (even kneuzen), de limoncello en het sap van 2 limoenen.
7. Laat de vloeistof afkoelen en pak een injecteernaald.
8. Injecteer de ananas van beide kanten rustig met de vloeistof.
9. Laat deze een nacht rusten zodat de vloeistof kan worden opgenomen.
Op de dag zelf:
1. Klop de slagroom met de suiker totdat deze een lobbige structuur heeft.
2. Meng hier de uitgelekte yoghurt doorheen. Dit doe je met een spatel zodat het mengsel lucht blijft behouden.
3. Slap het geheel af met de gembersiroop.
4. Snijd nu de schil van de ananas af en rijg deze op het spit.
5. Laat nu de ananas draaien met de infraroodbrander aan en zorg dat er een krokante laag op komt.
6. Doe de hangop in een bakje en leg hierover een mooie plak van de ananas
Klaar en genieten maar!
Comentarios